Wydanie:
polskienglish
zaloguj się | rejestruj konto
poprzedni
Piotr Korek prezesem P.A. Novy
następny
Sephora w nowym stylu

reklama

Zatoka bardziej widoczna

Anna Pakulniewicz 26 października 2017

Anna Pakulniewicz

Dziennikarz

+48 22 356 25 07
anna@eurobuildcee.com

Ania zajmuje się w redakcji głównie rynkiem nieruchomości w krajach bałtyckich, a także architekturą i urbanistyką w Warszawie oraz architekturą wnętrz i designem. Jest także współtwórcą Eurobuild TV. Do tej pory pracowała m.in. w redakcjach: TVN CNBC, PAP Insider, WBJ (The Observer), Poland Monthly, czy IMM. Anna ukończyła Stosunki Międzynarodowe w Szkole Głównej Handlowej oraz Studium Analiz Makroekonomicznych SGH. Studiowała także Filologię Litewską na UW.

Zatoka bardziej widoczna
POLSKA Czwarte piętro sopockiego hotelu Bayjonn z widokiem na zatokę gotowe.

Do użytku oddano oficjalnie czwartą kondygnację sopockiego hotelu Bayjonn. Hotel po rozbudowie może przyjąć do pięćdziesięciu ośmiu gości, którzy mogą zatrzymać się w dwudziestu ośmiu pokojach i jednym apartamencie. Butikowy hotel Bayjonn położony w centrum Sopotu dysponuje teraz łącznie sześcioma kondygnacjami. – Chcieliśmy, aby nasza inwestycja w podniesienie standardu i końcowy obraz najwyższej kondygnacji hotelu były naszą wizytówką. Z racji położenia w ścisłym centrum Sopotu rozbudowa w górę była jedyną możliwością powiększenia bazy noclegowej i podwyższenia standardu – powiedział Andrzej Grzechnik, prezes Anmaru, spółki zarządzającej hotelem.

Przy okazji rozbudowy wymieniono wszystkie tapety i okładziny w pomieszczeniach ogólnodostępnych oraz w sali konferencyjnej. Właściciele zdecydowali się również na wymianę windy na nową, nowoczesną i cichą. Oprócz nadbudowy ostatniej kondygnacji właściciele hotelu zainwestowali w odświeżenie holu przy recepcji, a do niektórych pokojów na niższych kondygnacji dodano tarasy, z którego rozciąga się widok na plac Powstańców Warszawy, przy którym położony jest hotel.

Czwarte piętro hotelu utrzymano w tej samej tonacji kolorystycznej, co cała bryła hotelu. Do obudowy elewacji użyto żywicy prasowanej i blach w kolorze antracytu. Iwona Kmiecik, dyrektor zarządzająca hotelem, mówi, że największym wyzwaniem było sprawne obsłużenie gości przyjeżdżających do hotelu w trakcie rozbudowy i minimalizacja jej skutków dla otoczenia.


Newsletter
Jeśli chcesz mieć więcej informacji tego typu, zapisz się na newsletter


reklama
reklama

konferencje

Eurobuild Awards 2017
reklama

reklama
O nas Kontakt Polityka prywatności Archiwum Newsletter
Copyright 2017 EuroCEE. All rights reserved.