Wydanie:
polskienglish
zaloguj się | rejestruj konto
poprzedni
Etno Cafe urośnie dzięki inwestorom
następny
Następna śluza nadchodzi

reklama

Urlop pod gruszą, ale praca pod jabłonią

Anna Pakulniewicz 23 października 2018

Anna Pakulniewicz

Dziennikarz

+48 22 356 25 07
anna@eurobuildcee.com

Ania zajmuje się w redakcji głównie rynkiem nieruchomości w krajach bałtyckich, a także architekturą i urbanistyką w Warszawie oraz architekturą wnętrz i designem. Jest także współtwórcą Eurobuild TV. Do tej pory pracowała m.in. w redakcjach: TVN CNBC, PAP Insider, WBJ (The Observer), Poland Monthly, czy IMM. Anna ukończyła Stosunki Międzynarodowe w Szkole Głównej Handlowej oraz Studium Analiz Makroekonomicznych SGH. Studiowała także Filologię Litewską na UW.

Urlop pod gruszą, ale praca pod jabłonią
Komunikacja wydzielona jest za pomocą lokersów przypisanych do pracowników

POLSKA W kompleksie biurowym Business Garden w Warszawie powstała nowa siedziba firmy Vivus.

W swojej poprzedniej lokalizacji biuro Vivus było rozłożone na kilku piętrach. Zadaniem pracowni architektonicznej Bit Creative było przygotowanie układu funkcjonalnego, który będzie się mieścił na jednej kondygnacji przy jednoczesnym zachowaniu komfortu pracy. Ważne było odpowiednie rozlokowanie poszczególnych działów i przypisanie do nich pomieszczeń wspierających. Są to mniejsze sale, służące do pracy w ciszy lub spotkań mniej formalnych.

Główną inspiracją dla wystroju wnętrza był brand firmy i jabłoń. Na sufitach, ścianach i posadzkach przewija się motyw zieleni, drewna i bieli. – Zaprojektowaliśmy folie na przeszklenia, na których również przewija się motyw drzew. Na ścianach znajdują się grafiki stworzone przez nas specjalnie na potrzeby tego projektu – powiedział Barnaba Grzelecki, założyciel Bit Creative. – W strefie wejścia zaprojektowaliśmy sufit, który kształtem i kolorystyką nawiązuje do logo. Ten sam kształt zachowaliśmy na pozostałych elementach ścian i mebla recepcyjnego. Dla gości przewidziana została przytulna kanapa umieszczona pod jabłonią – dodał.

Dalsza cześć biura podzielona jest względem potrzeb pracowników. Do dyspozycji są cztery kuchnie, sale spotkań i budki telefoniczne. Komunikacja wydzielona jest za pomocą lokersów przypisanych do pracowników. Uwagę zwraca duża sala konferencyjna, która znajduje się za recepcją. Jej wysokość to dwie kondygnacje. Na ścianie znajduje się detal z drewnem i betonem układany w jodełkę dodatkowo podkreślony oświetleniem. Układ lamp i usłojenie stołu tworzy integralną całość.


Newsletter
Jeśli chcesz mieć więcej informacji tego typu, zapisz się na newsletter


reklama

Pozostałe wiadomości

18 grudnia 2018

Awangarda na pokaz

10 października 2018

Z ziemi włoskiej do Polski

27 sierpnia 2018

Ozdoba, która procentuje

23 sierpnia 2018

Nowy styl HNI

17 sierpnia 2018

Helios jak marzenie

23 kwietnia 2018

Tyski relaks

27 marca 2018

Design z błędu

reklama

konferencje

reklama

reklama
O nas Kontakt Polityka prywatności Archiwum Newsletter
Copyright 2017 EuroCEE. All rights reserved.