Wydanie:
polskienglish
zaloguj się | rejestruj konto
poprzedni
Cieplej i zdrowiej we Wrocławiu
następny
Wyburzenia na Nowym Mieście

reklama

Rośliny i patio

Anna Pakulniewicz 11 grudnia 2018

Anna Pakulniewicz

Dziennikarz

+48 22 356 25 07
anna@eurobuildcee.com

Ania zajmuje się w redakcji głównie rynkiem nieruchomości w krajach bałtyckich, a także architekturą i urbanistyką w Warszawie oraz architekturą wnętrz i designem. Jest także współtwórcą Eurobuild TV. Do tej pory pracowała m.in. w redakcjach: TVN CNBC, PAP Insider, WBJ (The Observer), Poland Monthly, czy IMM. Anna ukończyła Stosunki Międzynarodowe w Szkole Głównej Handlowej oraz Studium Analiz Makroekonomicznych SGH. Studiowała także Filologię Litewską na UW.

Rośliny i patio
Z przestrzeni relaksacyjnej można dostać się na 500-metrowy prywatny taras położony w patio starego budynku poczty

POLSKA Firma The Software House pokazała wnętrza swojej siedziby w zabytkowym neogotyckim budynku byłej Poczty Głównej w Gliwicach.

Projekt łączy stare mury z nowoczesnym wnętrzem, które ma sprzyjać prospołecznej atmosferze i pracy kreatywnej. W biurze znajdziemy dużą przestrzeń wspólną, z antresolami i kuchnią – utrzymaną na pograniczu estetyk kawiarni i bawialni. Z tej przestrzeni można dostać się na 500-metrowy prywatny taras położony w patio starego budynku poczty.

Wokół patio rozciągają się pomieszczenia biurowe. Otwarta przestrzeń jest podzielona ekologicznymi ściankami ze sklejki na mniejsze przestrzenie. Materiały takie jak drewno i wełna mają działać jak bufor redukujący stres i mieć pozytywny wpływ na samopoczucie pracowników. W biurze jest wiele roślin, które, jak piszą twórcy wnętrza, „są traktowane na równi z wentylacją i klimatyzacją”. Niektóre pną się po ścianach. Projekt wnętrza jest finalistą konkursu architektonicznego, który odbył sie podczas Festiwalu Architektury.

Zabytkowy budynek byłej Poczty Głównej w Gliwicach, czyli oficjalnie DL Invest Center Point znajduje się przy ul. Dolnych Wałów 8 w Gliwicach. Autorzy projektu architektonicznego to Krzysztof Zalewski, Adam Gil z pracowni Zalewski Architecture Group z Gliwic. Generalnym wykonawcą wnętrza była firma AdAstra. Biuro firmy ma prawie 2 tys. mkw. powierzchni, jest rozłożona na dwóch piętrach. Powierzchnia użytkowa to 1,6 tys. mkw.


Newsletter
Jeśli chcesz mieć więcej informacji tego typu, zapisz się na newsletter


reklama

Pozostałe wiadomości

08 stycznia 2019

Nowa forma Studia Forma 96

18 grudnia 2018

Awangarda na pokaz

10 października 2018

Z ziemi włoskiej do Polski

27 sierpnia 2018

Ozdoba, która procentuje

23 sierpnia 2018

Nowy styl HNI

17 sierpnia 2018

Helios jak marzenie

23 kwietnia 2018

Tyski relaks

reklama

konferencje

reklama

reklama
O nas Kontakt Polityka prywatności Archiwum Newsletter
Copyright 2017 EuroCEE. All rights reserved.