Wydanie:
polskienglish
zaloguj się | rejestruj konto
poprzedni
Deutsche Bank w wersji premium
następny
Solaris Center czeka rozbudowa w formule PPP

reklama

The Brain Embassy Aranżacją Miejsca Pracy Roku

Eurobuild CEE 21 września 2017
The Brain Embassy Aranżacją Miejsca Pracy Roku
POLSKA Wczoraj poznaliśmy wyniki konkursu Eurobuild Awards w Architekturze, dziś od rana metodycznie honorujemy finalistów poszczególnych kategorii. Tym razem Aranżacja Miejsca Pracy Roku.

Za Aranżację Miejsca Pracy Roku jurorzy uznali warszawskie biuro The Brain Embassy (zdjęcie u gory), mieszczące się w Adgar Park West przy Al. Jerozolimskich 181B i zajmujące 1,5 tys. mkw. powierzchni użytkowej. Studio Trzop Architekci zaprojektowało przestrzeń, która w naturalny sposób ma sprzyjać komunikacji i tworzeniu społeczności. Centralnym punktem jest patio przypominające miejski plac, z drzewami, wygodnymi kanapami i drewnianymi ławami, które mają zachęcać do nieformalnych rozmów i spotkań. Projekt spotkał się z tak dużym zainteresowaniem użytkowników, że w sierpniu 2017 r. została otwarta druga część tej aranżacji, która po połączeniu dała 3,6 tys. mkw. powierzchni do pracy. Generalnym wykonawcą aranżacji był Artservis.



W finale znalazł się również projekt wnętrz nowego warszawskiego biura Linklaters, dzieło Doroty Kuć i Kariny Snuszki ze studia Mood Works (pozostałe firmy zaangażowane w projekt to Epstein i Pringle Brandon). Przestrzeń została zaprojektowana tak, aby w ramach jednego biura znalazło się miejsce na reprezentacyjną strefę powitalną, na wymagającą skupienia pracę indywidualną, ale także na mniej lub bardziej formalną pracę w grupach oraz strefę relaksu i spotkań integracyjnych dla pracowników. Biuro o powierzchni użytkowej 2,5 tys. mkw. zajmuje trzy kondygnacje w biurowcu Q22 należącym do Echo Investment.



Architekci Maciej Kurkowski i Julia Morawska byli autorami kolejnego nominowanego projektu – siedziby firmy Miło, która mieści się w warszawskiej kamienicy przy pl. Dąbrowskiego 8. Biuro firmy ma 250 mkw. powierzchni użytkowej, która została podzielona na kilka stref funkcjonalnych. Strefę wejściową – połączoną z częścią rekreacyjną oraz komunikacyjną ‒ wyznacza specjalna posadzka z przecieranego betonu wykończonego półmatową żywicą. Tworzy ona swojego rodzaju „kręgosłup”, od którego rozchodzą się pozostałe pomieszczenia przeznaczone na kameralne spotkania z klientami. W pomieszczeniach zachowano stary, dębowy parkiet ułożony w klasyczną jodełkę.


Newsletter
Jeśli chcesz mieć więcej informacji tego typu, zapisz się na newsletter


reklama

Pozostałe wiadomości

06 marca 2017

Mikrogranty dla Łazarza

reklama

konferencje

reklama

reklama
O nas Kontakt Polityka prywatności Archiwum Newsletter
Copyright 2017 EuroCEE. All rights reserved.